Helg igen

Tiden rusar iväg och vi med den.

Igår skulle jag åka till en cykelverkstad, med en cykel jag lånat. Lånade den för säkert ett år sedan, eller kanske två. För att cykla med hundarna, som motion. Men nu ville ägaren ha tillbaks sin cykel, för att motionera sina egna hundar. Tänkte att lite service var på sin plats. Hade koll på en verkstad i närheten, trodde jag. Har ingen dragkrok, så jag kunde inte hänga den bakpå. Istället baxade jag in cykeln i bilen. Så att både cykeln och bilen gick sönder. Åkte till verkstan, som visade sig ha stängt redan 2013, enligt elfirman som nu var i lokalerna (😩) Så jag haffade en dam som kom cyklande förbi och frågade var hon lämnade sin. Fick en adress, i andra änden av stan (förstås!). Där möttes jag av en grining, otrevlig typ. Han tyckte säkert att jag var hans värsta mardröm. Bara att tjoffa in cykeln i bagaget fick honom att sucka tungt. Efter en timme ringde han och hade en lååång lista på saker som behövde åtgärdas. Ok, det är ju inget att be för. Måste ju lämna tillbaks cykeln i brukbart skick. Nu har jag engagerat en snäll granne med dragkrok och cykelkrok, så att jag får hjälp att hämta den.

Nu har de båda pojkarna rest till sina nya hem, Hobbe och Garibaldi. Hos Garibaldi finns redan en äldre gentleman av rasen Airdaleterrier och ett antal katter. Vi önskar dom båda lycka till. Kvar hemma är nu tre busiga små flickor. Två av dom har fortfarande inget nytt hem, men det ska vi nog lösa.

Snö på ingång över södra delarna, säger väderlekstjänsten. Det gillar vi inte. Blir bara slaskigt, halt och eländigt. Men inte mycket att göra åt. Bara att plocka fram skyffeln igen. Hundarna brukar gilla snö.

Annars är det lugn på gatan. En sitter väl inne ett par år och en sitter på hemmet och tycker synd om sig själv. Men jag stortrivs med att vara ‘grannlös’. Hur länge det nu varar. Det gäller att njuta medan tid är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s