Klåda

Alltså jag måste hitta en ryggkliare, av något slag. Det kliar på ryggen hela tiden. Och ni som är i min ålder vet att man inte är så vig längre (😩) Visst är det konstigt! Det gör att jag inte når att klia heller. Letade efter något att klia med, något som kan riva ordentligt. Vad kan nan ga? En gaffel? En pastasked kanske. Tror att huden torkar ut efter dushen. Kommer inte åt att smörja in mig på ryggen. Suck!

Gick en runda med Zizi och en granne. Det är skönt att ibland bara kunna gå och prata lite skit ibland. Så mötte vi en dam med en hund. Hon stannade förstås och släppte efter på kopplet. Zizi hade fullt fokus på sin boll. Men hon är ju inte dum, så hon tittade på hunden för att se vad som skulle hända. Vi hade nästan passerat hunden när matten släpper efter på kopplet och hunden rusar (förstås) fram. Jag hann precis korta Zizis upp koppel under de ca 2 sek det tog innan Zizi satsade… ”..vill din hund inte hälsa?…” hörde jag, medan vi bara gick vidare. Tänk om folk kunde lära sig att hålla i sina hundar!! Ibland får jag horn och svans. Då tänker jag att Zizi ska få bita, för att hunden ska tänka om. Men det blir väl dyrt, tänker jag, så jag håller fast. Det kan ju låta som om Zizi är värsta monstret. Nej, det är inte så farligt som det låter, jag överdriver lite ibland. Men mopsar dom sig, så nyps hon. Som jag sa igår så måste all träning börja byggas upp tidigt i valpens liv. Zizi fick ingen träning, bara dåliga erfarenheter, med sig ut i livet. Därför jobbar vi fortfarande varje dag med några saker. Varje gång en hund ska tjafsa på Zizi, så måste vi börja om igen. Det är tidsödande och frustrerande. Så glöm inte bort träningen av din valp, gå på kurser. Den träning du ger din valp är så viktig för ert fortsatra samarbete.

Ibland skulle jag vilja vara lite mer som Zizi. En stark kvinna som inte tar någon skit! Det är ju egentligen det vi alla framhåller som ett föredöme just nu i sociala medier. Kvinnor som ska våga stå på sig, vara tuffa och säga ifrån! Det är ju precis så Zizi är.

Gulliga Zizi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s