Ryt ibland!

Vad är det för fel på hundägare? Varför är det svårt att säga till sin hund på skarpen? Du kan ryta till lite ibland. Dom pratar säkert med betydligt mer pondus till sina barn. Hade en tid hos veterinären till en av valparna. Bara en nya vaccination. Då satt där en dam i väntrummet med en brun labradortik. Tanten pratade babyspråk med hunden. Den började skälla helt hysteriskt på mig och valpen (som jag bar i famnen) ‘..men lilla gumman, det är ju en liten vslp. Så där liten har du också varit…(bla bla) medan hunden fortsatte att skälla. Jag hade en väldig lust att bara ryta till åt jycken. Den tanten skulle definitivt inte ha hund. Sedan kom en dam och hennes dotter med en tyst och snäll hund. Men dottern sprang omkring och pep på alla pipleksaker som fanns. När hon pipit på ca 10 st sa jag till henne att sluta. Det gjorde hon direkt. Så kom det in en idiothund till, med tratt och svansen i bandage. Den skällde också på allt som rörde sig, utan att någon sa till den. Ska det vara så svårt? Men då fick vi tack och lov gå in!

Om hunden har en skada och inte ska bita på såret så får man ofta en tratt, att sätta över hundens huvud. Så att den inte kommer åt att bita. Veterinären säger ofta att den ska sitta på alltid. Men det behöver den såklart inte när du har koll på hunden och kan se om den biter/slickar på såret. Men att gå ut och gå med tratt visar bara att man inte tänker alls. När du sitter med hunden i knätet och myser, eller när hunden ska äta. ‘Nejdå har veterinären sagt alltid så gäller det.’ I helsike heller, tänk efter och använd lite sunt förnuft. På natten, eller när hunden lämnas ensam sätter man på tratten. Nu finns olika modeller, ska sägas. Men oavsett modell behöver den inte sitta på hela tiden. Det är djurplågeri att låta hundar ha stora plasttrattar, som slår i överallt. Bara för att jag såg en som gick ute med en hund som slog i överallt och inte kunde nosa.

Värst var ändå damen som hade tikskyddet på tiken när hon kom gående. Jag försökte förklara att det ska man ta av när tiken går ut. Det tyckte inte damen, tvärtom satte hon på det när hon gick ut för att tiken inte skulle bli utsatt för ‘närmanden’. Nu kunde jag såklart inte vara tyst. Talade om för tanten att tikskydd har man på löpande tik inomhus, för stt undvika fläckar på mattor och möbler. Ute håller man i kopplet och går inte fram till eller ens i närheten av andra hundar . Tikskyddet gör inte mycket nytta ute och skyddar inte mot löpdoften. Mer än att tikstackarn måste kissa i tikskyddet när hon är ute (😩). Tanten såg väldigt förnärmad ut. Hon bara muttrade något om att så var det inte alls och så gick hon vidare. Ännu en som kanske inte skulle ha hund?

Jaha, var Melodifestivalen igång. Suck! Men det var väl ändå bästa låtarna som vann. Gillar att det är unga frammåt singer songwriters som går vidare. Duktiga killar med ambition. Nu tittar jag vidare på Trollflöjten från 1975, med Håkan Hagegård i huvudrollen. Jag var lite fan av Håkan i slutet av 60-talet, då jag ofta gick på opera då. Så jag har sett honom i Trollflöjten 1968 på Operan i Stockholm. Sedan flyttade jag till Skåne 1970 och hamnade i ett gäng som gillade Eric Clapton. Och så började jag att lyssna på rockgitarrer. Och sedan kom jag inte riktigt ur det. Det är fortfarande rock som gäller och gitarrister som Eric Clapton, Jeff Beck eller Mark Knopfler. Men hade en period med bara Europe och en period med bara Leonard Cohen och en med bara Cris Rea. Nu måste jag erkänna att ljudböckerna tagit över mitt liv och lämnat musiken utanför. Får se när jag börjar med musik igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s