För- och nackdelar

Jobbar för mycket. Stressar och känner att jag inte hinner med varken mig själv eller hundarna på ett sätt som jag vill. Så idag blev det en timmes extra lunchtimme. Man har visst rätt att ta ut en timme i veckan av någon form av kvalitetstid, eller vad det kallas. Så jag struntade i alla program och gick promenader istället.

Det finns många fördelar med att bo nära havet. Men en av nackdelarna är det eviga blåsandet. Det känns om om det blåser 360 dagar om året. Klart det inte stämmer, men det är en nackdel. Trots ‘gnället’ så överväger fördelarna. Varmare, oftast inga vintrar, nära till kontinenten. Så man får stå ut med blåst och regn ibland.

OS, OS, OS…..i radion, på jobbet. Men inte hemma hos oss. Titrar helst inte på vintersporter eftersom jag inte gillar snö, inte ens på TV. Visst kan jag se 5 min av något, typ puckelpist eller något med något där de kör 5 st utmed en bana med pucklar och kurvor. Lite som motocross fast på bräda. Det är rätt kul. Men vintersport går i regel bort, oavsett OS. Vi väntar till sommarens OS i stället

Valparna har börjat tugga sönder inredningen. Det kliar i tänderna! Dom tuggar på bord, stolar, alla träknoppar i lagom höjd, hörn och till och med släta väggar. Alla hundar gillar gips. Har haft flera valpar och unghundar som glatt knaprar rätt in i gipsplattorna. Tur att jag inte tapetserade! Haha, tänker ni som känner mig. Det innebär bara att man få ha öronen på spänn och kolla vad dom gör hela tiden. Precis som med små barn. När det blir för tyst är det dags att kolla. Eldosor och lampsladdar och så skor är förstås begärliga. Och toarullar 😩. Dom har flera gånger hittat en toarulle och dragit ut papper över halva lägenheten. Jättekul! Bara för det köpte jag tuggben till dom idag. Yippi sa Zizi och snodde alla tuggben. Ingen valp fick ens komma i närheten. Så jag fick lägga in tuggisarna i deras sovhage. Nu köpte jag lite större tugg. Så att dom har att göra några dagar. Visst dom kommer att bli dåliga i magen, men det har jag tagit med i beräkningen. Åkte och köpte nya metallknoppar till skåpen i köket och skuvade ur knopparna helt i en byrå. Man får liksom ‘valpsäkra’ vartefter. En plastlåda med leksaker är roligare att knapra på än leksakerna i lådan.

Telia har en reklam som säger ungefär ”gör slut på strulet, skaffa dig en personlig tekniker.” Det hade väl varit käckt! Och så hade man kanske fått lite trevligt sällskap om dagarna. Jag som så ofta strular till det, tänker att jag skulle få ha en heltidsanställd. Som att ha en assistent liksom 😄.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s