Ditt eller mitt…?

Det finns människor som har svårt att skilja på vad som är mitt och vad som inte är. Men kan bli, tycker dom. Vad är det som gör skillnaden? Dålig uppfostran är väl det första man tänker. Inte fått lära sig regler. Eller någon med attityd, som medvetet struntar i regler. Eller någon som är omedveten om att det finns synliga och ibland osynliga regler. På mitt jobb har det under hösten försvunnit ett 10-tal vanliga skrivblock från institutionens förråd. Ovanligt att lärare tar mer än ett i taget. Ett tag senare förvann en kartong med 20 bläckpennor. Visst, pennor går ju åt hos oss. Men vem behöver 20 st på en gång? Så i måndags hade det försvunnit 15 paket kaffe från ett skåp i köket. Nu reagerade vi och misstänkte direkt en person. En utländsk gäst som haft väldigt många frågor om det svenska kaffet och om olika smaker. Nu skulle gästen resa hem, efter några månaders gästspel hos oss. Och passar tydligen på att förse sig. Men om man nu nödvändigtvis måste sno något från en arbetsplats, så kan man väl vara lite mindre uppenbar. Om man tar en penna, ett block eller ett paket kaffe. Då hade det inte varit lika uppenbart. Jag hade lite lust att tipsa tullen på flygplatsen. Men att tipsa tullen i ett östland om att en resande har fyllt resväskan med stöldgods….njae kanske ingen ide. Men det hade varit hämndens triumf om han blivit stoppad och kanske fått böta 😈.

Vi har ett par Facebook-grupper här i Bårslöv. Så om någon ser eller hör något står det på FB. Då kan andra i området vara på sin vakt. Även här gäller det att se till att saker inte hamnar i fel händer. I morse uppmärksammade en hundägare två unga män med ficklampor i nära anslutning till ett par villor. Så gick FB-larm och plötsligt är många ute och ‘rastar hunden’.

Även m jag tycker om valpar, så vill jag att dom ska få egna hem nu. Två härliga tikvalpar kvar. Annonser lite här och där, men telefonen är väldigt tyst. Ofta ringer ju lite folk ändå, även om de inte är riktigt rätt köpare. Men nu ringer inte ens dom… Vädret är i alla fall bättre och valparna kan vara ute en del. Men tanken är ju inte att dom ska gå kvar här.

Reprisbilder, måste ta lite nya foton.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s