Bara strul…

Så kom den till sist, snön. Det var väl inte annat att vänta. Men bara lite, som snabbt smälte bort. Valparna hann i alla fall busa lite i snön. Tror att alla hundar älskar snö. Idag har vi haft en underbar dag, med sol och plusgrader. Småfåglarna har fått fnatt och kvittrar som galna i buskarna. Förstår dom. Förra veckan höll dom på att frysa ihjäl och nu rena vårvärmen. Men mars är mars och vädret är ombytligt. Jag brukar säga att våren aldrig kommer före påsk.

Ibland händer konstiga saker. Eller är det bara jag? Igår snöade på förmiddagen, så när jag skulle ta bilen från jobbet hem på lunchen fick jag sopa snö och skrapa rutor. Mitt i skrapandet lossade ena torkaren. Fattade inte hur den skulle sitta. Måste ju få dit den rackarn. För utan torkarblad repar ju torkararmen hela rutan. Bråttom, snö och en #%😡 torkare. Ilskan tog över och jag kastade torkaren på marken. Vad gör den? Studsar in under en annan bil 😩. Nu fick jag dessutom krypa på alla fyra in under en Van och med hjälp av en pinne skrapa åt mig torkaren. Nu var ju arg bara förnamnet! Redan försenad och torkaren vill fortfarande inte samarbeta. Kollade hur den andra torkaren satt och till slut fick jag tillbaks den på plats. Så eftersom fläkten in fungerar (heller!) så fick jag ha fönstren lite öppna för att undvika imma på rutorna. Äntligen på väg, men det var något som inte stämde. Närmade mig ett trafikljus med rött när det slog mig att bakluckan var öppen (!). Fort ut och stänga innan ljuset slår om. Flera långtradare som just kört av färjan kom bakom. Fick snabbt igen luckan. Ser då att mobilen, laddarsladden och hörlurarna hade åkt ur när jag gick ur bilen och låg nu på backen 😮. Hann få upp allt och med in igen, innan ljuset slog om. (puh!) Vissa dagar händer allt, liksom…

Idag på lunchen åkte jag förbi fiskaffären. Dom brukar göra goda dagens rätt. Idag stekt strömming med potatismos och lingon. Mums! Ett par laxpajer fick också följa med hem. Snabbt hem till vovvarna. Men när jag backade ut från fiskaffären skrapade underredet emot en snövall. Inget konstigt, men det lät konstigt den lilla biten hem. Väl hemma fick jag förklaringen. Hela fronten på bilen (kofångardelen) hade lossat helt och skrapade på gatan. Den satt bara fast litet i ett hörn. Va’ f-n! Bad en passerande och händig granne om hjälp. Jo han skulle komma kolla, skulle bara gå hem med hunden. Men han kom inte tillbaks och efter att ha rastat hundar o valpar blev jag till slut tvungen att springa till bussen, om jag skulle hinna tillbaks till jobbet. Så nu kan jag inte köra med bilen förrän jag får hjälp att fixa till det. ‘Åk till verkstaden!’ säger vän av ordning. Ok, det är över en mil dit och dom har bara öppet någon dag i veckan. Kan ju inte köra runt med en trasig kofångare som skrapar i gatan. Som sagt, vissa dagar….😡

Rosie och jag hann i alla fall åka till veterinären i morse. Så att hon kunde få sina sista papper i ordning. Nu är hon klar att resa till sin nya familj, i Lubeck.

Ikväll en favorit på TV, Riviera. Den är väldigt bra! En annan favorit som inte får missas är kriminalserien Shetland, på lördagar. Etersom jag varit på Shetland så känner jag ibland igen inspelningsplatser. Och Douglas Henshaw är också en av mina favoriter, så bra. Sedan tycker jag om deras lite skotska dialekt.

Hoppas ni kan se den här korta videosnutten, av valparnas lek i snön.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s