Lugn och ro

Man kan ju verkligen inte klaga på semestervädret. STRÅLANDE sol och en underbar sommarvärme. Så här får det gärna vara året runt!

Här hemma är så lugnt och stilla. Jag skäms lite för att säga det, men det är väldigt skönt. Har bara 2 hundar hemma idag och det är precis lagom. Två, tänker ni, nu har hon nog räknar fel. Nejdå, lilla Molly har nämligen flyttat tvärs över Skåne, till ett nytt hem. Hon får det toppen där, hos en hundvan familj. Eftersom Sweep kommer hem från hundpensionatet i morgon, har jag bara sura Zizi och Mimmi.

Tänkte ju inte riktigt efter när jag satte Sweep på pensionatet i måndags. För nu hade jag ju ingen spårhund på kursen i tisdags. Det var ändå intressant att bara gå med när andra lägger sina spår. Fick även möjlighet att gå med och se några av hundarna gå sina spår. Nyttigt att se hur andra gör.

Så nu är bara Mimmi kvar att hitta hem åt. Hon är ju inte så frimodig som sin syster. Minstingen i gänget, som alltid blir puttad åt sidan. Som alltid fått gå i skugfan av syster Molly. Nu får hon stå på egna ben, säkert nyttigt.

Vi började dagen med att åka till Sofiero slott. Ville återkomma och se vad som slagit ut. Så vi parkerade i skuggan och bara Mimmi och jag gick in. Vill inte ha Zizi med, nu när Mimmi måste lära sig själv.

Det var så fint på Sofiero. En hel del av parkens rhododendron har nu slagit ut och det är så underbara färger. Om ytterligare ett par veckor har har nog hela parken slagit ut. Jag kan absolut rekommendera ett besök där, den närmaste tiden. Läste på slottets hemsida att de finns 10.000 planterade buskar med rhododendron, så det är en fantastisk färgprakt när allt slår ut. På deras hemsida går också att följa hur långt blomnigen har kommit. Så att man kan planera sitt besök.

Den vackra magnolian på stora gräsmattan framför slottet tappade nu sina blad. Väldigt sorgligt att de blommar över så snabbt.

Nu kunde vi verkligen inte stanna länge, utan fick snart gå tillbaks till Zizi i bilen. Den stod i skugga med bakluckan öppen mot en häck, så det var lugnt. Vi gick en tur i skogspartiet bakom parkeringen. Därifrån kan man fakktiskt följa stigarna ända in till centrala Helsingborg, om man vill.

Sedan blev det att sätta upp solstolen, ladda upp en ljudbok och njuta. Kanske lite gräsklipp senare. Tror det skulle komma en skvätt regn i natt.

Det vackra slottet.

Det vackra slottet.

 vackra färgertulpaner vid entren

Mimmi nedanför en ny plantering.

Utsikten från den nya bron över ravinen

Molly tar adjö, från nya husses bil. Lycka till!!!

Annonser