Årets första…..

Vilka dagar vi haft. Över en vecka med underbart sommarväder. Gäller att passa på att njuta. Regnet är på väg, säger meterologen på TVn.

Igår kväll åkte jag och Mimmi ned till Örby ängar, strax söder om Råå hamn, för årets första bad. Där finns en lång långgrund strand med hundbad. När alla barnfamiljer åker hem vi 17-tiden, då åker alla hundägare ned till stranden. Ett 10-tal hundar av olika storlek lekte i vattnet. Stranden är väldigt långgrund och man känner sig som om man går halvvägs till ön Ven. Flera av världens största kryssningsfartyg tuffar förbi, bara några 100-tal meter från stranden.

Mimmi som aldrig varit på stranden, men är ju Lakeland och vattentokig. Hon har ägnat många timmar av sitt korta liv åt att splasha i vattenskålen. Nu rusade hon glatt ut i vattnet, utan några betänkligheter. Jag slängde en neonfärgad pip i vattnet, som hon glatt simmade efter. Hon älskade verkligen att bada! Själv badade jag inte med än till knäna, men det var skönt. Det får vi nog göra om. Nu är det ju lite salt i vårt vatten, så jag brukar skölja av dom duschen hemma. Vet inte hur saltet påverkar pälsarna. Kanske det inte gör någon skillnad.

Har plockat fästingar ur Mimms päls varje dag. Stendöda fästingar, men ändå. Tänker på hur många som levt, om hon inte fått fästingmedel. Nu är jag inte alls orolig, bara tacksam. Jag har gett alla mina Bravecto, en tuggtablett som är lätt att ge, finns som spot-on också. Men bara via recept från veterinär.

På tal om Bravecto hörde jag en så fånig sak på spårkursen förra veckan. Vi hade bilarna med ut till ett ställe och någon fick vakta bilarna, medan några lade spår. Så turades vi om. För att inte lämna bilar med hundar i helt obevakade. Så jag och dottern i en familj (9 år) passade bilar och hundar. Så kom vi att tala om fästingar, för en hund i en av bilarna hade en stor fästing på nosen. Då sa flickan deras tik inte fick fästingmedel, för då skulle hon inte bli dräktig (?) Jag fattade inte det alls, men kommenterade inte. Mina hundar har fått Bravecto tabletter varje år, sedan det kom ut på marknaden, för flera år sedan. Det finns säkert artiklar om det, men det gör det om våra livsmedel också. Jag har i alla fall fått dräktiga tikar och stora kullar och inte sett några biverkningar. Så jag tror inte att man behöver avstå från att ge något. Skulle vara betydligt mer orolig om mina hundar inte hade något skydd alls.

Nära fartyg och havsbad.

Annonser