Fårsläpp

Många Bårslövsbor fanns på plats idag när man skulle inviga allt nytt som gjorts under våren. Man har satsat stort förstt öka trivselfaktorn i Bårslöv. Bland annat harman röjt stora träddungar, gjort ett antal hägn på gräsmarkerna. Det finns grillplatser, hinderbana, nya lekplatser m.m. På plats var Räddningstjänsten med flera brandbilar, en hästtransport med ponnies och barnen fick rida. Flera lokala aktörer var samlade, och så fåren. Två hägn är byggda till fåren. Man släppte ut ett antal tackor med lamm. Lammen är bara några få veckor och det känns ju lite känsligt. Men ägarna verkade lugna och tror att fåren ska få vara ifred. Vi hoppas på det. Ägarna har sin gård i Bårslöv, så dom håller nog koll. Dessutom lade dom ut sina mobilnummer på en facebooksida. ra, så att man kan ringa om man ser något. En tacka hade tre lamm. Trodde det var ovanligt. Jo, det var det väl, men ägaren berättade att de hade flera trillingar och till och med en kull med fyrlingar.

Kvällspromenad som vanligt i Bruce skog. Ett gäng ungar i 16-årsåldern hade ockuperat fågeltornet och rökte vattenpipa. Låter ju inte så smart. Men vem har lust att vara smart i den åldern? En sothöna (sothane?) jagade bort en and, som kom för nära frugans bo. En rolig sak var två vipr som simmade runt boet med bomaterial. Undrar om dom snodde material från sothönans bo? Ska från en arbetskamrat som är ornitolog, vad han tror om det.

Jag är kanske lite suspekt, men jag tycker om katastroffilmer. Det är nog Bruce Willis’ fel 😄 Man såg ju alla Die Hard-filmer med honom först. En annan favorit har länge varit The Day after Tomorrow, när världen fryser till is. Den är bra. Men ikväll såg jag en som jag inte sett innan San Andreas, en film om jordbävningar på USAs västkust. Ibland blir den så amerikansk att man nästan väntar på att Trump ska dyka upp med någon American Dream-klyscha. Men den var lite läskig och hyffsat realistisk, i alla fall bitvis. Även om alla katastroffilmer är lite orealistiska i hela historien. Jag ska nog se om den någon gång.

Sweep njuter av solen.

Fåren har precis släppts i hägnet.

Annonser