Inte många knop

Ännu en dag med 30C. Det blev inte många knop gjorda idag. Sov länge i morse. Vet inte varför hundarna inte väckte mig. Det var långt efter frukost och Zizi är verkligen inte den som vill missa en måltid. Taxvalpen är lik mig, han vill också bara sova. Kanskejah äntligen fått min efterlängtade sjusovarhund?

Efter frukost gick Spirit och jag ned till fåren och lammen. Dom är för roliga, lammen. Precis som hundvalpar, budar och gnabbas, spinger rusher utmed staketet. Medan mamma tacka betar och bräker till sina telningar ibland.

När vi gick hem från fåren kom två grannar medsina hundar. Två väldigt snälla hundar, perfekta för Spirit att hälsa på. Ludde, blandras, 14 år. Supersnäll! Santa, golden retriever 4 år ochså jättesnäll. Så vi gick sista biten hem ihop med dom. Spirit träffar så få hundar att hälsa på och nu träffade han stora snälla hundar. Det kändes bra.

Det finns många fördelar med tax, en är att dom inte ska trimmas!! Inte ens den långhåriga varianten som jag har, kräver så mycket pälsvård. Det finns nackdelar också 😩 dom är gräsligt envisa! Ni som har problem med kloklippning , haha den här killen han sprattlar som en nyfångad fisk. Vill inte!! Men nu har ju inte han någon talan. Jag ‘pillar’ på hans tassar flera gånger varje dag. Det ska vara lika naturligt som att bli klappad. Sedan ‘klipper’ jag lite varje kväll. Det behöver inte vara på riktigt, bara klotången är där och klickar lite, utan att klippa varje gång. Det tar tid, men de vänjer sig om man bara är envis. Ni som har hundar som drar i kopplet, något Lakeland ofta gör, ska veta att Spirit gör precis tvärt om. Han är tax, så han stannar ungefär var 10:e meter och vägrar att gå. Det finns så mycket att titta på, nosa på och upptäcka. Det får han göra, så brukar han lunka med en bit till sedan. Jag som haft basset hounds förr, känner så väl igen mycket av det taxen gör.

Annonser