Sommar, sommar…..

Nu har vi gått in i juni och sommaren är faktiskt här bokstavligt. Vi njuter fortsatt av hög värme och stark solfaktor, även om det fläktat lite svalkande de senaste dagarna. Det räcker ju faktiskt med 25-27C.

Igår var det examenshögtid på jobbet. Avgående studentkullar avtackas med pompa och ståt i Helsingborgs Arena. Jag var inte med på Arenan, utan tog långlunch (nästan hela em) eftersom vi i personalen skulle ha avslutningsmiddag på kvällen.

Spirit och jag gick bort till fårhagen, som ligger bara några 100-tal meter från där vi bor. Spirit är inte så intresserad av fåren, men av människorna som tittar på fåren. Det är nästan alltid barnfamiljer på plats. Men när jag och Spirit kom var det han som fick all deras uppmärksamhet. Charmtrollet förnekar sig inte heller, utan spelar ut hela registret av att vara klapp-magnet. Han lägger sig på rygg och ålar omkring så att alla ska komma åt att klia, på den skära magen 😜

Så var det dags för matte att åka på fest. Vi skulle Tura, en typisk ‘Helsingborgsk’ tradition. Tror bara det är en av båtarna som severar buffe och a la carte numera. Vi åt en god buffe. Gott och trevligt. Så sällan man hinner prata med kollegorna över en bit mat i lugn och ro. Det diskuterades filmer, böcker, resor och mycket annat. Fick många bra tips. Färjan går mellan Helsingborg och Helsingör fram och tillbaks. Man sitter där och åker med i solnedgången. Det blev en fantastiskt fin kväll där solen gick ned med slottet Kronborg (Hamlets slott) i silhuett. Så det var skönt att vara ledig idag.

Lyckades få hundarna att sova länge. Eller… allt är relativt, Spirit hade nog varit uppe innan, för det fanns ett par pölar och annat i vardagsrummet. Plus en sko och ett par mysbyxor. Undrar var han hittar allt?

Idag ska vi inte fira nationaldagen något speciellt. Men (faktiskt) jobba med rabatterna på framsidan. Innan någon i Bostadsrättsföreningen knackar på. Det gäller att förekomma deras pinsamma besök. Sedan har jag fått bra tips på hur jag ska fixa till hallen. Får se hur långt jag kommer med det. Kanske åker vi till stranden, för lite hundbad ikväll.

Ha en trevlig Nationaldag

Den här roliga bilden kom på en speciell facebooksida som heter Fårslöv. Tror att det är fårens ägare som tagit bilden.

Annonser