Släkten är värst

Min granne klagade på värmen. Det är -enligt mig- helt oförlåtligt att klaga. Snart nog är det snö och kallt. Själv önskar jag ärligt att det vore sådant här väder större delen av året. Man kan drömma om att man är i Kalifornien. Det är bara att njuta!

Så snart man fyller 65 fylls brevlådan med reklam och erbjudanden. Det är precis som om dom tror att åldern gör att man blir dum i huvudet och lättlurad. Det är förstås medlemstidningar i pensionärsklubbar, det är reklam om seniorboenden, erbjudanden om ekonomisk hjälp med planering av pensionen. Men igår tror jag ändå att ett brev tog priset. Ett maskinskrivet brev (kopierat) med information om att avsändaren var historiker och hade sommarbostad i Helsingborg (vad nu det hade med saken att göra) Summan av mycket onödig info var att han sökte info om Gustav Vasas efterlevande i Sverige. Enligt brevskrivaren skulle över 250.000 svenskar härstamma från GV. Sveriges kungahus, flera av de europeiska kunghusen, presidenter, stadsministrar och annat känt folk. I stort sett alla i den svenska adeln. Och det är här jag kommer in i bilden, genom min mammas släkt. Enligt brevskrivaren är jag alltså släkt med Gustav Vasa. Ok, om det nu är sant, i hur många led tillbaks? Så är jag inte ensam om det. Man kunde få köpa någon bekräftelse på släktskapet för 1200:-. Vem går på sådant?

Idag har Spirit varit hos veterinären och fått en spruta och han ska få en till i nästa vecka. (rabies) Vi var lite sena iväg, så vi tog motorvägen norrut en bit. Det går lite snabbare. Hmmm, så hann jag bara ut på motorvägen innan det korkade ihop sig i båda filerna. Suck! Då har polisen ett ställe längre fram med en avfart till en kontrollplats. Nu hade de ställt ut en polisbil över hela ytterfilen och fick alla bilister att krypköra förbi i innefilen. Då blev det förstås lång kö. Så valde de ut vilka fordon som skulle kontrolleras, utifrån de som passerade. Inte jag, men en buss framför mig 🤪 Kom därför en stund för sent till veterinären, men det var ingen fara. Nu fick vi komma in direkt. Rolig veterinär, som jag bara träffar en gång förut, när jag besiktigade Molly (eller om det var Mimmi) Hon hälsade på mig och sa ”…sist hade du en Lakeland terrier med dig…”. Jag blev imponerad! Hon måste ha extremt bra kom-i-håg. Nu var det en tax, den här gången.

Busig blick….😜

Annonser