Det kom regn….

Förvånad klev jag ut i morse och upptäckte att det var fuktigt i gräset. Det hade nog regnat några droppar. Vi behöver ett par dagars heldagsregn nu. Allt är gult! Jo, gult är visserligen min favoritfärg. Men snart slår väl träden om till höstgult. Det vill vi inte, före midsommar.

Brukar ni lyssna på P1:s Sommarpratare? Det gör jag ibland, när jag kommer ihåg. Men årets sommarpratare gör ju ingen glad, så det blir nog nog inte mycket lyssnande i år. Jag tänker inte lyssna på Bianca Ingrosso (Pernilla Wahlströms egotrippade dotter), definitivt inte på paret Mandelmanns (hur tuttinuttigt kan det bli?), inte på Mark Levengood (alldeles för ‘gulligt’), Kai Linna, livstidsfånge? Nej, tror inte det. Sara Danius, Akademiledamot? Kanske, får se. Eva Rydberg däremot kan nog bli kul. Anna Throne-Holst, svensk-amerikanska handelskammaren. Kan vara kul att höra vad hon tycker om saker och ting. Arne Ljungvist, dopingjägare. Vad gör en sådan? Det får vi ta reda på. Professor Åsa Wikfors, filmproducent Katinka Farago, rikspolischef, ryttaren Peder Fredriksson och några till ska jag försöka lyssna på. Man ska lyssna i hängmattan heter det. Nu har jag ingen hängmatta, men hade det en gång i ett annat liv. Det var väldigt avkopplande att ligga där och gunga långsamt. Hammock kanske? Har folk det nu för tiden?

Nu tror jag att jag har bestämt vad jag ska göra på min semester. Eftersom jag inte kom iväg till Skottland i maj, som det var tänkt. Men vill inte åka i Skottland på sommaren, då alla andra ska trängas. Och långt är det. Så jag tänker nog ta mig en tur till Nordnorge istället. Där finns också vindlande vägar och magiska vyer. Det är närmare och lättare att ha hundarna med. Vi får se, nu har jag i alla fall en ide.

Hittade en vacker fjäril .

Annonser