Mer äventyr

Vi hittar på roliga saker på dagarna.

Igår tog jag med mig två kollegor på en utflykt, på en s.k. långlunch. De visste inte vart vi skulle, så det skulle bli lite överraskning, både för dom och mig. Vi skulle åka en bit nordöst om Helsingborg, till Tomarps kungsgård i Kvidinge. Jag har varit där många gånger, men alltid missat en sak. Det finns nämligen i regel storkar på gården under den här tiden. Så jag hade hört mig för och hört att storkarna fanns på plats. Dessutom finns just nu i sommar en fantastisk utställning av Karl Mårtens, akvareller 16 juni – 19 augusti. Han målar helt otroliga målningar av fåglar. När man så ser den lilla filmen om Karl och hur han gör sina målningar blir man ännu mer imponerad. Gör ett besök på Tomarp i sommar, det är väl värt ett besök!

Om mina kollegor blev överraskade? Ja, och väldigt förtjusta. Min ena kollega är ornitolog och han var väldigt imponerad. Vi såg storkarna (äntligen!), påfåglar, myskänder och någon konstig gås, som såg ut som en korsning mellan gås och and.

Blev lite för långt avstånd för att bli bra. Men jag fick äntligen se dom!!

Idag tog jag och Spirit en tur till High Chaparral, för att se westerntävlingar och träffa vänner. Det var såååå colt! De flesta besökarna var klädda i westernkläder. Många barn var så klart cowboys, men många vuxna också. All personal på området var cowboys såklart. Det är ett jättestort område. Jag missade själva westernstaden och alla ‘uppgörelser’ där. Men det hördes över till hästområdet. Det smällde och dundrade hela tiden och var nyttig träning för Spirit. Nu bar jag honom mycket, av flera olika anledningar. En är att han är liten och fort bli trött. En annan är att gå med honom i ‘taxtakt’ gör att man aldrig kommer fram. Den tredje är att Spirit är väldigt social och ska fram och hälsa på allt och alla. Det är jobbigt när det är 100-tals människor som kommer och går hela tiden. Så lättare att bära och komma framåt. Dessutom var det lååångt att gå. Vi satt tillsammans Frida och Lovis’ familj i en backe i skuggan, med bra utsikt över tävlingarna. Hann även gå en kort sväng ned till alla montrar med tillbehör. Massor av westernsadlar, och allt för hästar och kläder för ryttare. Inga av de tävlande ryttarna hade hjälm, utan alla hade cowboyhatt under tävlingarna. Det var tydligen valfritt och cowboyhatt hör ju bättre ihop med resten som cowboyklädseln. De är duktiga med sina hästar och kan rida både fort, vända på en femöring, tvärstanna, m.m. Då ska man veta att dom inte rör tyglarna, utan rider med hjälp av sin vikt och trycker med benen. Westernridning är ett helt annorlunda sätt att rida. Och hästarna är väldigt lydiga, vilket tränas redan från början. Så kallad frihetsdressyr, träning av kommunikation, med ryttare och häst på marken är grundläggande inom western.

Men taxen och jag fick snart åka hemåt igen. Vi får återkomma igen ett annat år, när Spirit är lite större och kan gå själv 😩Nyttigt träning för Spirit, som hälsade på många hundar och människor. Dessutom pangade det en del på avstånd.

Samliga bilder från HC hemsida.

Annonser