Moln

I morse var det mulet och kallt. Ja, jag satte ordet med flit kursivt. För visst vänjer man sig snabbt. Det var 17C och det kändes ruggigt. Vi har ju verkligen vant oss vid sol och värme. Det har ju varit 25-30C i flera månader. Så nu tycker man att normal sommartemperatur är kallt. Inte regnat en droppe ( ja kanske två) sedan i april. Vissa delar av Skåne har fått regn, men inte i Helsingborg.

Berättade jag att bönderna i NV Skåne nu annonserar och ber att få gräs från grönområden och trädgårdar. Djuren svälter snart och det är riktig kris. Slakterierna har redan kö. Det är ju hemskt, för det är ju inte böndernas eget val att behöva slakta djuren. Utan för att dom inte har foder så att det räcker. Men våra gräsmattor är helt vissna och inger gräs finns.

Sweep och Spirit har gått en liten runda och bland annat hälsat på fåren. Får som nu börjar bli väldigt utstuderade. Någon skulle säkert säga sociala. Men jag har ingen tilltro till får och tror inte att dom är sociala om dom inte har något att vinna. Dom har säkert kommit på fördelar med besöken. Lite kliande eller något gott att äta. Tackorna är tuffa och en stångade mot staketet när Sweep bröstade upp sig. Men när Spirit kom fram långsamt och försynt, då fick han nosa på henne. Det gäller att vara artig och väluppfostrad. Lammen är inte så noga, dom hälsar nyfiket genom nätet. Spirit har kommit på att man kan sträcka in huvudet igenom maskorna och sno en fårskit. Det var smaskens! Nej, jag hann få undan honom och lär få passa på den lilla spelevinken. Han är nu i den där åldern då man ska smaka på allt. Då gäller det att hålla kort koppel och inte låta honom bestämma. Det är skillnad på en Golden retriever, Lakeland och Tax. Det är lättare att hålla upp huvudet på en Golden än en Lakeland. Det vet ni som haft en Lakelandvalp. Dom är som värsta dammsugaren ibland. Då kan ni tänka er hur det är att ha en tax 😩 Som normalt går med nosen 20 cm från marken. Man ser ju inte vad dom snorklar i sig heller.

Det trista med att ha en valp hemma är att man inte kan resa. Jo, han har pass och får resa, det är inte det. Vi ska resa till både Danmark och Norge i sommar. Men det är ingen ide att anmäla Sweep till någon utställning längre bort. För det är ingen ide att släpa runt en valp som man ändå inte kann ställa ut med någon reda förrän nästa år. Jo förresten, Spirit är faktiskt anmäld i valpklass till ett par av Taxklubbens utställningar, en i sommar och en lite senare i höst. Bara som lite miljöträning och tillsammans med våra taxvänner,

Hur är det att ha tax, undrar vännerna. Jo, det är annorlunda tänker jag. Nu vet ju inte jag om Spirit är representativ för taxar i allmänhet. Men han är väldigt cool, är stillsam, tystlåten, sover mycket, uppfinningsrik, slug, envis och har mycket humor. Nej, inte humör, utan just humor. Så på ett sätt är det en drömtillvaro att ha tax. Och kanske det som jag hoppades att taxen skulle vara. Han har lite lugnande inverkan och han är väldigt snäll. Jag tror att han på sikt kommer att ta över chefskapet här hemma från Sweep. Zizi har varit Sweeps chef sedan han kom hit och jag tror att har lite svårt att ta sig an den rollen. Även om han blev tvungen till det det just nu. Vi får väl vänta och se.

Såg den här på FB och snodde den. Tror att jag ska beställa en skylt 😜

Annonser