Depp..

och sorgliga tankar, efter att jag i går kväll fick chockbeskedet att Spirits uppfödare hastigt avlidit. Så blev Spirit hennes sista kull. Nu tar min gamla barndomsvän Lotta över och tar hand om hundar och verksamhet. Även om Lotta varit delägare i kenneln i många år blir det inte lätt, att ta över allt i en uppfödning som startades för drygt 35 år sedan. Jag har erbjudit mig att hjälpa till i framtiden om jag kan, så att de fina blodslinjerna kan hållas igång. Därför är det nog troligt att det blir en och annan taxkull här, så småningom. Vi får se, men väldigt sorgligt är det.

Ännu en solig och varm dag i Skåneland. Min grannar har nyss påbörjat sin gårdsfest. Kan med tacksamhet konstatera att partytältet flyttats ut ca 10m ut på gräsmattan i år. Fortsatt lugnt, men ljudnivån brukar öka vartefter. Mina hundar bryr sig inte.

Har lagt ett litet spår till lilleman. Han ska ju bli spårhund och måste börja träna. Inom tax måste man ha spårmeriter först, för att kunna tävla på utställning. På ett sätt en bra regel. Taxen är en jakthund och egenskaperna ska bevaras. Så vi börjar med den träningen nu.

Här en härlig bild på kullsystrarna Nellie och Sickan. Det är så trevligt att deras ägare träffas och går promenader ihop. Foto C. Gunnarsson

Annonser