Nu räcker det!

Nej, det här går ju inte, man får ingenting gjort. Jag orkar inte gräva eller fixa när det är 30-32C varenda dag. Nu börjar till och med jag tröttna!! För jag vill kunna sitta ute och njuta, men det kan man ju inte heller. Sent på kvällen möjligen, då brukar jag gå en sväng med hundarna. Men nu är kl 21.00 och det är fortfarande 28C ute. Hundarna orkar knappt gå, ens vid den här tiden. Det blev en kort och långsam runda. Allt måste numera gå i ‘taxtakt’. Det är långsamt det 😄

Taxen och jag tränar inför årets första utställning. Hans debut i valpklass. Det krävs ju inte så mycket av dom i den klassen. Men man behöver kunna gå i koppel och kunna stå (still). Så det behöver man träna på. Spirit är ju verkligen ingen vältränad utställningshund (ännu). I hans ålder handlar det mest att få honom att tycka att det är roligt. Ok, hur får man en liten valp att tycka att det är roligt att stå still? Det krävs mycket träning, varje dag! Och mycket godis och beröm. Man har vissa ord, som hör ihop med beröm och godis. Dessa ord blir som mantra för valpen. De blir också en trygghet när stressen och osäkerheten kommer. Då finns i alla fall några intränade ord, som valpen/hunden känner igen. Terriers är lättare att träna, dom är med på allt som händer. En tax har ett annat temperament och tröttnar den så funkar det inte alls. Då gäller det att veta vad som triggar igång den igen. Tyvärr fungerar inte pipleksaker på Spirit. Just nu är köttbullar bättre (😩) Det ska bli spännande att se hur det går.

En av mina hundägare behöver omplacera sin lakeland. En 3-årig tik som är social och trevlig, men gillar inte små barn. Nu har hennes familj fått barnbarn och det fungerar inte. Så hon behöver vara hos familj utan barn. Vet du någon som kan passa?

Det är ju såhär man vill tillbringa dagarna på sin semester.

Annonser