Åska

Jädrans! Vad det åskade och blixtrade i natt!! Jag som faktiskt är åskrädd. gillade inte det här. Eller jag är snarare blixträdd. Har upplevt några händelser med åska och känner mig inte alls väl till mods. Men med ett sällan skådat blixtregn hade jag lite lust att gå till fönstret och kika ut. Tror inte det gick så nära heller. Har ofta en känsla av att åska håller sig vid kanten av Öresund, för det dundrar oftast på lite avstånd. Så regnade det i kanske 10 min, en störtskur. Så lite fuktigt var det på gräset. Inte för att den lilla skuren gjorde någon skillnad. Men lite är bättre än inget.

Så har en hel vecka till gått, av min härliga semester. Vi kämpar på, hundarna och jag. Dom håller mig sällskap i vått och torrt. Idag har jag städat garaget och ställt in en hylla dit. Det fanns två hyllor i förrådet och för lite plats till större saker. Nu tömdes en långsida i förrådet och det blev genast mycket bättre. Så får jag städa upp där och åka till tippen i morgon bitti. Det blir nog bra när det blir färdigt.

Hittade en begagnad taxbok på en nätsida som heter Bokbörsen. Boken utkom på 80-talet. Mycket har säkert hänt inom rasen sedan dess. Men kanske ändå kul att ha. Hittar ingen ny litteratur om taxar, så den här verkar kul.

Ska passa på att ta med material så att jag kan lägga ut ett spår till Spirit idag Ska göra det när jag åker till tippen. Dags att trappa upp hans träning lite. När man har tax börjar man med viltspårträning. Den ligger till grund för alla fortsatta aktiviteter. Man måste ha minst godkänt anlagsprov på viltspår för att kunna ställa ut i jaktprovsklass. För att bli champion med en tax måste man ha fått sina meriter i jaktprovsklass. Så de flesta börjar med spårningen. Det är en trevlig aktivitet för hunden. Spirit har väl inte riktigt fattat koppligen mellan blodspåren och rådjursbenet på slutet. Så vi får träna på. Han är så ung ännu och har gott om tid att träna.

Idag har jag varit ute i trädgården tre gånger bara för att hämta in en kudde, vars innhåll sprids ut (i minsta beståndsdelar) över trädgården. Tillsammans med allt annat taxen hittar på att dra ut. Han biter inte sönder mycket, men BÄR på allt. Kanske apporterande fågelhund passar bättre för honom? Jo då, hans intresse kan komma till nytta längre fram i hans karriär.

Annonser