Härlig helg!

Vilken rolig helg vi har haft, hundarna och jag. Vi har sedan länge bestämt med Frida (som har Lovis) att komma upp och hälsa på den här helgen. Senare upptäckte vi att det skulle vara en taxutställning i Dalsland, i närheten av där Frida bor. Eftersom vi båda är nya taxägare bestämde vi oss för att sammanstråla där. Eller ja, Frida och hennes familj har ju haft många taxar så de är inte nya som taxägare. Men nu har man en liten ny liten Snoddas, som är jämngammal med Spirit. Så ny tax i den bemärkelsen.

Sweep, Spirit och jag hyste in oss i en av stugorna på Ragneruds Camping. Fantastiskt ställe, alldeles vid en sjö. Långgrund sandstrand strax intill stugorna. Mina toookiga jyckar älskade att busa runt i vattnet och bada. Tror inte att dom fick vara där på stranden egentligen, men vi var där på kvällen, så det var nog ingen som såg. 😄 Fina vandringsleder finns det också runt i området.

På kvällen blev jag inbjuden till en grillfest i en av stugorna med taxfolket. Vi hade en väldigt trevlig kväll, med många skratt.

På lördagen var det utställning nere vid sjön, mitt på campingen. En av de finaste utställningsplatser jag sett. Lite lagom med moln. Det var väldigt otvungen stämning runt ringen. Tror att taxfolk är lite stillsamma och coola, precis som sina hundar 😄 Det gick bra för våra valpar, Snoddas och Spirit. De fick båda träna på att umgås med andra hundar hela dagen, vilket var väldigt nyttigt för båda killarna. Till och med Sweep satt tyst och tittade på.

Frammåt kvällen blev det minigolf med taxfolk från den arrangerande klubben och så knytkalas i en av stugorna. De andra kände varandra sedan många år, så det var snällt av dom att knacka på och bjuda in mig, som egentligen inte alls hörde till deras gäng. Men dom var lite imponerad av att jag åkt från Helsingborg. 😄 Vilket kanske inte var en bedrift i sig, det fanns utställare från Danmark, Norge och Finland, som säkert hade ännu längre resväg. Det var i alla fall trevligt att känna sig välkommen. Vi kommer säkert att åka tillbaks igen nästa år. Och Ragneruds Camping kan varmt rekommenderas. Även till klubbutställning eller rasklubbsträff. Här hade träd och gräsmattor fått härligt ljusgrön färg igen. Precis som om naturen börjar om, när regnet äntligen kom.

I morse vaknade vi riktigt tidigt och gick en runda, där dimman låg så där magiskt över ängarna. Strax kom en strålande sol och det blev snabbt 23C. Det var med visst vemod jag satte mig i bilen, för att lämna vackra Dalsland.

Nu är vi hemma i vardagen igen. I morgon är det terminsstart på universitetet och flera tusen nya studenter kommer att strömma in genom dörrarna. Fullt upp hela veckan, med risk för lite övertid. Många som ska introduceras och skrivas in. Tur att jag har nära hem till hundarna. För på fredag måste jag planera så att jag kan träffa en god vän efter jobbet. Det ser jag fram emot! 😄

Här några bilder från campingen.

Annonser