Översvämning….

Tidigt ute på morgonpromenad. För några år sedan kunde man träffa kaniner, ekorrar och andra smådjur på morgonen. Men kaninerna är nog utrotade och nu ser man inga djur längre. Jo, fåren, men de går en bit bort.

Tidigt till jobbet också. Terminsstart och allt händer på en gång liksom. Flera tusen studenter ska börja sina studier idag. Mailkorgen på jobbet hade fått översvämning. Men så blir det alltid om man är borta en dag eller två. Lärarna är lite extra stressade och nervösa första dagen. Så dom springer in till mig oavbrutet och frågar om allt. Dom tycks tro att jag har alla svar. Jo, det har jag väl i regel, men det är väldigt störande. Det är helt kaos. Trapporna svämmar över av mobilkollande studenter, som varken hör eller ser. 😩 Telefonen ringer i ett, lärare och studenter klampar in och ställer frågor och mailen tar aldrig slut…. De flesta mail är dessutom helt onödiga. De handlar om saker som jag har informerat om i förväg. Men det är ett känt faktum, att folk inte läser den information man får. Sedan vill studenter alltid veta, redan första dagen, hur schemat ser ut under ‘höstlovet’, ‘jullovet’ och helst ‘påsklovet’ också. Men på universitetet har man inga lov.

Efter en stressig dag är det skönt att åka med hundarna till Bruce skog, mitt favoritställe. Det är ett stort område, klassat som naturreservat. Tack snälla farbror Bruce, som testamenterade ett stort område mark till Helsingborgs stad. Med en önskan att man gjorde det till ett rekreationsområde. Under årens lopp har man succesivt utvecklat området. Numera finns motionsspår, ridstigar, ridbanor fågeldamm, fågeltorn, vilobänkar, grillplatser, hundhägn, beteshagar och stora grönområden. Det är så avkopplande efter en dag på jobbet, att få låta allt rinna av i den vackra naturen när solen går ned över skogen.

Annonser