Skönt med helg

Äntligen helg! Det har varit en stressig och krävande jobbvecka. Det går ju verkligen från 0 till 100 på en gång. Med en administrativ kollega borta så blev det dubbelt upp för oss andra. Men det är bara att fixa. Visst har det varit en del barnsjukdomar med våra nya system. Men det fick systemansvariga ta hand om. Visst, studenterna blir sura ibland när det inte funkar. Men då får dom bli det. Inget vi kan göra något åt.

Veckan avslutades med att jag tog några timmar ledigt fredag eftermiddag, för att träffa min vän Annelie, som var på genomresa. Vi konstaterade att vi ses alldeles för sällan. Efter en härlig långfika vandrade vi runt lite i centrala Helsingborg. Så småningom kom regnet och vi blev synnerligen blöta, innan vi hittade en torr hotellentre med sköna fåtöljer. Jättekul att ses Annelie!!

Idag tar vi det lugnt. Det blev en tidig tur till farbror Bruces härliga naturreservat, innan frukost. Sedan hade vi lite snooze. Märker på helgerna att hundarna sover på min vanliga jobbtid. Så jag kör samma rutiner på helgen. Så tog jag lite extra sovmorgon. Eftersom vädret växlar så får man anpassa aktiviteterna både ute och inne. Har rensat i högen med grenar efter det nedsågade trädet. Det blev en rejäl hög kvar. Vet inte vad beställningen ”hanterbara bitar” betyder för dom. Dom sågade ned stammen i 20-30cm stora bitar. Men grenarna ligger kvar. Mindre grenar kan jag rensa med sekatör. Men de stora grenarna kan jag inte ens få i hanterbart skick utan en rejäl såg.

Sedan trimmar jag lite på Sweep mellan varven. Så han han ser lite halvtrimmad ut. Ett öra trimmat, det andra otrimmat just nu 😄 Det börjar väl snart regna, så kan jag fortsätta igen med aktiviteter inne, som trimning och städning. Ute har vi (hundarna och jag) också grävt lite. Spirit är också väldigt intresserad av att gräva. Det är bra om man ska bli grythund.

I kväll går det väl knappt att ha TVn på, tror jag. Jag vill nämligen inte höra ett ljud om valet. Det får vi höra tillräckligt om på måndag och resten av året. 😩 Får se om jag kan hitta någon bra film istället. Annars kan man alltid se om Outlander-serien, 3 omgångar. Den tröttnar man ju aldrig på!

Annonser