Skitväder!!

Man kan faktiskt inte säga annat om de senaste dagarnas väder. Först började ju blåsten, då stormarna tog över. Riktigt otrevligt! Fick flytta undan i trädgården så att inget skulle flyga runt.

På lördag förmiddag åkte jag för att hälsa på vänner några mil bort. Hade ett hotfullt kolsvart moln bakom mig, men tänkte att jag nog skulle hinna undan. Det gjorde jag inte! Först började det snöa (!?), strax kom det hagel. Först små och större och större hagel. Sedan började det REGNA!! Det fullständigt vräkte ned. Det gick inte att köra, så alla bilar stannade intill kanten. Det tog nog ca 3 minuter innan vi kunde fortsätta. Riktigt otrevligt! Man känner sig väldigt utlämnad, när man vet att regnet gör det omöjligt att se. För man vet inte om bilarna bakom kan stanna. Men det gick bra och vi kunde alla snart fortsätta.

Spirit fick träffa släkten! Mamma, mormor och en och annan kusin. Jag kan inte släktskapet helt. Han lade sig ned och lät alla vuxna ’nosa in’ honom. Så var han accepterad av flocken och vi kunde gå in. Att släppa ut Sweep var inte en säkert i det läget, då taxgänget bestod av tre hanar och två tikar. Taxar kan man ha ihop så. Men litar inte på att det går lika bra med en terrier. Han fick stanna i bilen, efter att ha fått pinka in och undersöka den stora tomten. Kvällen blev väldigt trevlig, med god mat och trevligt sällskap.

Dagen efter tidig start till Hässleholm och taxutställning. Lille Spirit tyckte att det var så spännande med alla hundar och människor. Så när det blev hans tur i ringen ville han inte alls gå. Han mest vred sig och slingrade för att komma ut ur kopplet. Men trots det fick han fin kritik och blev bästa valp i sin ras. Efter några timmars väntan slutade Spirit som BIS-2 valp. Det vill säga att han blev 2:a av 9 valpar som blivit bäst i resp ras. Vi var så stolta!! Får bara träna lite mer. Men jag tycker inte att man kan begära att de ska vara färdiga utställningshundar. Det gör ju inget om det inte är så perfekt. Spirits uppfödare tyckte att vi var tillräckligt tillgjorda som det var. Men det bryr vi oss inte om. Spirits ena släkting var också med. Det gick riktigt bra och han fick en första inteckning i ett championat. Några utställningar till bara, med samma fina resultat.

Nu lägger vi utställningskopplet på hyllan, tills i vår. Eller så kanske vi åker på något mer ….😄

Tröttsamt att vara utställningsstjärna 😄
Annonser