Skogsmulle

Vi startade tidigt för att vara lördag morgon. Åkte till Söderåsen och Klåveröd strövområde, strax ovanför Ljungbyhed. Det är där vi brukar träna viltspår och Kimbusgården ligger på andra sidan vägen. Men nere vid Klåverödsdammen ligger grillplatser, toaletter, väderskydd och ett flertal vandringsleder och stigar utgår från området. En del av Skåneleden passerar genom området.

Här en länk till en kartvy med info

(http://www.skanskalandskap.se/media/3402/kartblock_klaverod_webb.pdf)

Det var flera bilar och minibussar på parkeringen. Både svenska och tyska, flera med fördragna gardiner. Kanske sov dom fortfarande? Vi startade på gröna spåret, Korta spåret ca 2 km. Taxen fick en lite längre lina och Sweep vanligt koppel. Tanken var att låta Spirit få bestämma. Han ska lära sig att gå i skogen. Över stock och sten, kolla dofter och spår av djur och människor. Tänkte gå här då och då och låta honom bli lite skogsvan. Så Spirit fick trava på i sin lina. Ibland stannade han för att nosa på något eller lyssna. Dammen låg lite mystisk under oss. Dimman låg kvar över vattnet och det var väldigt vackert. Det tar tid att gå i taxtakt, men det är samtidigt rogivande. Stigen gick genom bokskog och lite blandad lättvandrad terräng. Rätt som det var kom vi till en stor hage där två ardennerhästar blev väldigt glada av att se oss. De kom travande fram och ville hälsa. Spirit var modig och nosade på den ena. Tror att det var de hästar som körde bort grenar vid busk-o trädröjningen i Bårslöv förra året. De har en färg som inte är så vanlig på ardenner. Väldigt fina och snälla hästar. Måste komma ihåg att ta med äpplen nästa gång vi åker dit. På hemvägen körde vi genom bokskogen över åsen. Passerade flera jaktlag som bevisligen haft jaklycka under morgonens rådjursjakt. Men i strövområdet är det ingen risk att få en kula i huvudet.

Resten av dagen blev väldigt slö. Ibland får man bara släppa alla krav på sig själv och bara slappa. I morgon får det bli lite trim av Sweep och så veckans kloklippning. Taxen kräver ingen direkt pälsvård, det är lättsamt.

Trevlig helg!

Annonser